Beauty - 10 handige beautytips





Kennen jullie dat ook? Je bent bezig met je make-up, je kleren of je huiswerk en je merkt dat dit toch niet dé manier is om dit te doen. Na even puzzelen kom je vaak op een veel betere oplossing en vraag je je af waarom je het ooit op de oude manier hebt gedaan.
Vandaag deel ik mijn tips met jullie die ik heb geleerd over beauty en dingen die daar bij komen kijken. Zoals het toch rokjes kunnen dragen in de winter, terwijl je een verschrikkelijke koukleum bent! En het geheim voor een prachtig stralend huidje.


Goed voor een mooi huidje.
Kan jouw huidje wel een oppepper gebruiken? Dan zijn avocado's de ultieme oplossing! 
Een avocado zit bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten, dit is goed voor de versteviging van de huid en laat je huid zo mooi stralen.
Het is niet nodig om nu diehard iedere dag een avocado te gaan eten, maar een stuk of 2 à 3 in de week kunnen zeker geen kwaad! 
In de supermarkt zijn avocado's vaak prijzig, maar als je ze op de markt koopt scheelt het al heel veel! (Neem ook een paar mee die nog niet rijp zijn, dan kunnen ze rustig rijpen in de fruitschaal)
Denk er ook eens aan om zelf guacamole te maken, bij de Albert Heijn heb je hier op de groenteafdeling een compleet pakket voor, wel zo simpel! (2 avocado's, sjalot, knoflook, limoen en een spaanse peper) En aangezien je bij die guacamole alleen maar groenten gebruikt is het ook nog eens gezond! 

Vlekkende mascara?
Wat heb ik hier ontzettend veel last van gehad, een mascara die onder mijn ogen vlekt.
Vaak zeggen ze dat de oplossing is om geen mascara meer te dragen op je onderste wimpers, maar wat als je dat wel gewoon wilt doen?
Ook met een concealer onder mijn ogen vlekken sommige mascara's nog steeds, maar hier heb ik iets op gevonden! Gebruik een mooie lichte oogschaduwbasis onder je ogen, een oogschaduwbasis is een veel ''droger'' product dan een concealer, omdat het de bedoeling is dat bij een oogschaduwbasis alles netjes op zijn plaats blijft zitten. 
Neem bijvoorbeeld de oogschaduwbasis van de Hema, deze heeft wat shimmer erin, maar wanneer je dit afpoedert is er niets meer van te zien! Ook is deze oogschaduwbasis mooi licht van kleur, dit geeft ook nog eens een oplichtend effect aan je ogen. Win win!

Nooit meer groene vingers van neppe sieraden.
Dit is me al zo vaak overkomen, op een leuke markt of braderie scoor ik een gave ring, of ik gooi er toch nog een in mijn mandje bij de Primark.
Met heel veel liefde match ik de ring met mijn favoriete outfits, en na drie dagen krijg ik toch zo'n mooie groene kring waar de ring heeft gezeten, bummer!
Maar hier is een oplossing voor, lak de ring met doorzichtige nagellak en je zult nooit meer een groene kring om je vingers krijgen!
Ook kun je met een doorzichtige lak over de diamantjes op nep metalen ringen, oorbellen en andere sieraden lakken om er zeker van te zijn dat ze er niet af vallen! 

Au! Schuurplekjes tussen je benen.
Veel vrouwen hebben hier 's zomers last van, schuurplekjes tussen je bovenbenen wanneer je een jurkje of rokje draagt. Dit komt doordat je toch gaat zweten als het warm is en tijdens het lopen je benen nog wel eens elkaar willen schuren.
Nu heeft een Amerikaans bedrijf hier iets op bedacht, de Bandelette. Dit zijn mooie kanten werkjes die je om je bovenbenen draagt, zodat er stof tegen elkaar schuurt in plaats van huid.
Ze zijn hier te bestellen in de webshop. 
Zit je even krap bij kas? Geen probleem! Dan is er ook een budget oplossing! 
Koop een paar stay-ups bij bijvoorbeeld de H&M. Dit zijn kousen met een kanten rand aan de bovenkant die silliconenrandjes bevat zodat ze netjes blijven plakken.
Knip de kous van de kanten rand af, en voilà je hebt nu zelf Bandelettes gemaakt!
Dit staat toch iets mooier dan de shape onderbroek van je moeder onder een jurkje.

Koukleum? Tuurlijk kun je rokjes dragen in de winter!
Hoe leuk staat dat, een leuk gebreid rokje of een gave skort! 
Maar in de winter kan het in ons kikkerlandje zo koud worden dat een rokje geen optie lijkt.
Maar hier is wat op gevonden! Bij veel winkels, waaronder de Primark (lekker budget!) verkopen thermo maillots. Deze maillots hebben een heerlijk fleece laagje aan de binnenkant. Dit houdt je benen extra warm, zelfs in de koude Nederlandse winter.
Ook een goede tip voor onder een broek mochten we weer die -17 halen van twee jaar terug!
En mocht je dat nog te koud vinden, trek dan een paar gave gebreide kniekousen aan, zeker in combinatie met een paar leren laarsjes staat dit super.
En nu maar duimen dat we net zo'n zachte winter krijgen als afgelopen jaar!

Last van droog haar en dode punten?
Wie kent het niet, je laat je haar mooi groeien, tot je bij de kapper komt. Je wilt alleen even de dode puntjes bijknippen en shit, daar ligt weer 5cm op de grond.
Zelf merk ik dat ik sinds het gebruik van een andere borstel en het veranderen van mijn elastiekjes een stuk minder snel droog en dood haar heb!
Allereerst mijn borstel, voorheen gebruikte ik een ''gewone'' borstel, met stalen pinnen met plastic bolletjes er op, heel simpel van de drogisterij.
Maar een aantal maanden geleden heb ik de Tangle Teezer aangeschaft, deze borstel heeft dunne, kleine plastic pinnen en de borstel zelf heeft model paardenborstel om het maar zo te noemen.
De borstel gaat makkelijker door je klitten heen en kamt deze ook nagenoeg pijnloos uit. 
Maar ook is deze borstel veel ''liever'' voor je haar, je haar beschadigt door het te borstelen, maar de Tangle Teezer is hierin een stuk zachter en beter voor je haar.
De tweede stap waren mijn elastiekjes, ik had simpele elastiekjes met een ijzertje die het elastiekje verbind. Helaas is dit ook weer schadend voor je haar en gaat het daardoor sneller dood. Later ben ik overgestapt naar de scrunchies, misschien ken je ze nog wel van vroeger.
Grote stoffen elastieken die lief en zacht zijn voor je haar. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleurtjes, maar gelukkig ook gewoon in neutraal zwart.
Scrunchies worden verkocht bij de Primark en verschillende drogisterijen, ik heb ze laatst ook gekocht bij de Primark, de shoplog daarvan vind je hier.
De combinatie van andere elastiekjes en een nieuwe borstel zijn echt top voor mij, de kapper knipt steeds minder van mijn haar af als ik vraag om de dode puntjes bij te laten knippen.
Wat een genot!

Shit! Je hebt je weer eens verslapen!
Gelukkig overkomt het mij maar zelden, maar er zijn ook voldoende meiden die het 5 keer in een week meemaken, je verslapen.
En hoe moet je in 20 minuten proppen wat je normaal in een uur doet, en er dan ook nog eens fatsoenlijk uit zien? Je volledige make-up routine kun je wel vergeten, dan ben je nooit meer op tijd bij je afspraak, werk of school. Maar hier de gouden tip om er toch goed uit te zien!
Het eerste waar mensen naar kijken zijn je ogen en je lippen, dus breng snel een laagje mascara aan en jouw favoriete lipgloss/lipstick, het liefste in een opvallend kleurtje. Zo is het net alsof je een volledige opgemaakte look hebt. En mocht je tijd hebben kun je altijd een shimmerende bronzer aanbrengen op je jukbeenderen, dan heeft je gezicht ook gelijk het mooie glowy effect.
Ook een handige tip om 's ochtends stress te voorkomen, leer jezelf aan om 's avonds je kleren klaar te leggen voor de volgende dag. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken, zeker als je je verslaapt scheelt het een hoop tijd. En mocht je gewoon op tijd zijn kun je nog even 10 minuutjes in je bed blijven liggen.

Kreukels in je gezicht en je haren in de klit? Dit nooit meer!
Wie kent dit probleem niet, je wordt wakker en je kijkt in de spiegel, wat een drama.
Charming al die lijntjes in je gezicht van een woelige nacht slapen en je weet nu al dat je met geen mogelijkheid door al die klitten heen gaat komen..
Bijna iedereen heeft een katoenen kussensloop om zijn kussen heen, maar heb je ooit gedacht aan een satijnen kussensloop?
Katoen is erg ruw voor de huid, waar satijn juist erg zacht is.
Als je een woelige nacht hebt op je katoenen kussensloop heb je vaak lijntjes van waar het katoen dubbelgevouwen zat of waar je gek hebt gelegen. 

Bij satijn heb je dit probleem juist niet, satijn heeft een polijstende werking en glijdt beter over de huid. Ook is het koel en dit is fijn als je veel transpireert 's nachts, daar zul je stukken minder last van hebben! 
Doordat het satijn niet schuurt heeft dit ook geen effect op je haar, het blijft mooi glad en glanzend en je zult een stuk minder last hebben van klitten.
Ook onttrekt satijn geen vocht uit je haar, zoals katoen dat wel doet, daarom is je haar minder snel droog. 
En mocht je last hebben van een allergie op huisstofmijt en pollen? Deze kunnen zich niet nestelen in satijn en wel in katoen, dus ook hiervoor is het heel praktisch!
Satijnen kussenslopen zijn overal op internet te vinden, en is het geheim van heel veel BN'ers.

Een egale huid krijgen zonder te veel producten moeten te gebruiken?
Er zijn veel meiden die helemaal niet van producten zoals foundation houden. Maar toch wil je wel je onzuiverheden wegwerken, en met alleen wat camouflage is het effect toch niet erg mooi.
Meng hiervoor je foundation met een dagcrème, zo is het effect wat minder heftig en lijkt het niet alsof je veel product op je gezicht smeert. 
Ook is dit fijn voor de huid, zo kan je huid wat beter ademen en raken je poriën minder snel verstopt. (Dit is overigens ook heel fijn in de zomer)
En als je het helemaal wilt voorkomen dat je poriën verstoppen, houd dan een washandje gedrenkt in heet water voor ongeveer 2 minuten op je gezicht. Hierdoor gaan je poriën open, doe daarna hetzelfde, maar dan met een washandje gedrenkt in koud water, hierdoor sluiten je poriën weer en zal er geen make-up en viezigheid in je poriën komen.
Dit kun je ook herhalen voordat je gaat slapen, dan komt er in je slaap ook geen vuil in je poriën.

Mooie gekrulde wimpers die goed gekruld blijven.
Eigenlijk is dit heel erg logisch als je het leest, maar wie komt hier nou eigenlijk op.
Als je je wimpers krult met een wimperkruller, verwarm hem dan eerst met je föhn.
Dit is hetzelfde effect als bij een krultang of steiltang, het werkt veel beter wanneer de tang heet is! Dit geldt hetzelfde voor je wimperkruller, houd hem in de hetelucht straal van je föhn en krul dan je wimpers als de kruller een goede temperatuur heeft.
Hierdoor blijven je wimpers veel langer en beter gekruld dan wanneer je het ''normaal'' doet.
Wie had dat gedacht?

Zelf kan ik altijd goed gebruik maken van deze tips, en het is ook altijd leuk om een middagje te speuren naar nieuwe tips die ik kan gebruiken.
Hebben jullie nog goede beautytips?



You Might Also Like

1 reacties

  1. avocado, zo benieuwd hoe dat smaakt. Ik ga het snel proberen! Leuk en fijn artikel!

    BeantwoordenVerwijderen